Het Concours d’Elegance

Het Concours d’Elegance is een evenement waar vele prachtige oldtimers, moderne en toekomstige auto’s tentoongesteld worden en er een spannende Pre-War Sprint wordt gereden, maar het evenement op Paleis Soestdijk is meer dan alleen automobilia. Zo is er een Modeshow waar de nieuwste kledingstukken worden getoond, een Royal Fair waar er kunst, kleding of andere mooie producten gekocht kunnen worden, een boekenmarkt om in te snuffelen en een Trapauto Race voor de kinderen.

 

HET CONCOURS

Een concours is een wedstrijd binnen een bepaald vakgebied waarin deelnemers strijden om te laten zien dat ze het beste zijn in hun discipline. Het fenomeen Concours d’Elegance is van alle tijden, al zo lang de automobiel bestaat.

Wat de ‘beste’ auto is, is niet alleen een kwestie van smaak. Uiteraard is er een reglement met de basisvoorwaarden waaraan deelnemende auto’s moeten voldoen. Bovendien zijn er een aantal vaste onderdelen waarop de auto’s gejureerd worden, waaronder authenticiteit, zeldzaamheid, het belang van het model, maar ook de technische staat. En natuurlijk wordt er gekeken naar dat ene punt dat al in de naam verweven zit: de elegantie.

PRE-WAR SPRINT

In samenwerking met de Dutch Vintage Sportscar Club (DVSCC) organiseren wij de Pre-War Sprint. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat dit het spectaculairste onderdeel van het Concours d’Elegance is. Het gaat hier niet alleen om snelheid, maar ook om behendigheid, goede timing en het juist nemen van de hindernissen.

Deelname aan de Pre-War Sprint staat open voor leden van de DVSCC met vooroorlogse automobielen (voor 1940), voorzien van een geldige APK. Een lidmaatschap is zo geregeld en staat boven alles.

Lees meer informatie over de DVSCC

ROYAL FAIR & MODESHOW

Het Concours d’Elegance biedt een podium voor non-automotive bedrijven met een collectie die aansluit op onze thema’s en stijl. We zorgen voor een gevarieerd aanbod van diverse standhouders. Tevens is er jaarlijks een modeshow gaande waar fantastische nieuwe mode-items worden getoond in de tuin rondom het Paleis.

BOEKENMARKT

Al vele jaren is de boekenmarkt een vast onderdeel van het Concours d’Elegance. Er is niks lekkerder dan snuffelen door rijen autoboeken op zoek naar dat ene boek of dat onverwachte exemplaar dat mist in de collectie. Automobilia en autominiaturen zijn ruim aanwezig.

 

Dit jaar is Mazda Nederland geen sponsor van het evenement en daarom staan wij ook niet met een stand op het veld. Maar natuurlijk kunnen we er wel heen maar dan vanuit jezelf.  Ervaring leert dat het lastig om gezamenlijk het terrein op te gaan vanwege de enorme drukte. 

Via de website van het concours kan je kaarten kopen via onderstaande link:  

https://concourselegance.com/nl/tickets/