Vakantieweek 1ste week van juli

Beste Hadi-Mazda Clubleden,

Bij de ALV bleek dat er wel interesse was voor een weekje buitenland (in plaats van de roadtrip Zwitserland) maar dat er bij het bestuur geen tijd/ruimte was om een evenement in het buitenland te organiseren. Wien, Branco en Marcel hebben zich hierdoor niet uit het veld laten slaan en hebben op eigen houtje een korte vakantie georganiseerd. Een weekje Frankrijk met open uitnodiging voor alle clubleden!

We vertrekken op 3 juli, richting Asselborn (Luxemburg), daar overnachten we, om de volgende dag, door te rijden naar Munster (Frankrijk). Daar overnachten we op 4-5 en 6 juli. Ter plekke kijken we dan, waar we eventueel nog verder heen gaan.

3 Juli verblijven wij in Domaine du Moulin d’Asselborn

Op 4-5 en 6 juli verblijven we in Hotel restaurant La Cicogne  .

We willen heel graag de route Des Crêtes die begint in Sainte-Marie aux Mines gaan rijden en gaat via diverse mooie Col’s naar Cernay over een prachtige maar niet te moeilijke bergweg en is 90 km lang. 

Utrecht – Asselborn (Luxemburg) is +/- 300km
Asselborn – Munster (Frankrijk) is +/- 330km
Qua afstanden is het dus ook goed te doen.

Campings: 
Ook voor de kampeerders onder ons hebben we een mooie camping uitgezocht. Camping Le parc de la Fecht 68140 Munster is mooi,
dicht bij het centrum. De camping ziet er goed uit op de foto’s en ligt aan een
riviertje. Er is geen zwembad. Een stacaravan is ook te huren. 
Reserveren kan makkelijk online op de site.

Bij deze reis geldt: je moet zelf je accommodatie regelen. Je kan bovenstaande gelegenheden boeken, maar je kan ook gebruik maken van campings o.i.d. Hoe meer zielen hoe meer vreugd. Dagelijks verzamelen we en kijken we wie er aanhaakt. Dat kan een rit door de omgeving zijn; een gezamenlijk bezoek aan iets toeristisch of gewoon een diner. Heb je je vakantie nog niet helemaal geboekt en heb je nog wel ruimte voor een weekje Frankrijk? Boek dan z.s.m. de bovenstaande locaties of een alternatieve locatie en we zien jou in Frankrijk! Heb je geboekt?  

Meld je dan aan via een ticket op de website. Er zijn 2 soorten tickets: 1 voor het hotel en 1 voor de kampeerders

We hopen nog wat extra deelnemers te mogen verwelkomen.
Mvg. Wien, Branko en Marcel

.

Wat is er te doen rondom Munster in de Elzas.

 Veel informatie via www.france-voyage.com.

Munster,

Kleine stad met een historisch marktplein met de leeuwenfontein en een stadhuis uit 1550, ook zijn er aan het plein vele huizen met een ooievaarsnest. Aan de rand van de stad is het La Maison du Fromage, een kaasmuseum met rondleiding, demonstratie en kaas proeverij in het bijbehorende restaurant.

22 km afstand,

Ribeauville, zeer oude historische stad met oude gebouwen uit de 12e en 13e eeuw, en bijzondere huizen met houten gevels. De stad is gelegen tegen een berghelling aan de voet van de Vogezen, waardoor er vanaf het bovendeel een mooi uitzicht over de stad is.

17 km. afstand,

Colmar, prachtige stad omgeven door wijnvelden, met vele middeleeuwse huizen met vakwerkgevels, een romantische wijk, “klein venetië”, een historische leerlooiers wijk en vele oude straatjes met mooie smeedijzeren uithangborden.

Elzasser wijnroute

Deze Route des Vins d’Alsace loopt van Marlenheim in het noorden naar Thann in het zuiden en is 170 km. lang. In het dorp Kayserberg op 14 km. van Munster, aan de wijnroute, is het mogelijk om wijn te proeven.

18,5 km. afstand,

Riquewihr, middeleeuws stadje, nog grotendeels origineel, met vele gekleurde huizen en smalle straatjes en met druiven begroeide binnenplaatsen. Vele terrasjes om een koel glas Riesling te proeven tussen de vakwerkhuizen.

13 km. afstand,

Equisheim, schilderachtige plaats gelegen aan de route des Vins. Is een van de mooiste plaatsen van de Elzas. Het stadje heeft een ronde kern met ringwegen en met historisch marktplein met kasteel “st. Léon” uit de 13e eeuw, . In deze stad is in de 14e eeuw de wijnbouw in de Elzas begonnen. Op de wijnroute ligt ook het plaatsje Pfaffenheim (onder Colmar) met wijnfeesten op 7 en 8 juli.

Verder is er nog een groot automobielmuseum in Mulhouse, Cité de L’automobile met 430 auto’s het grootste automuseum van Frankrijk. Ook heeft Mulhouse nog een groot spoor museum, Cité du Train.

Domaine du Moulin d’Asselborn,                                      Hotel restaurant La Cicogne

WieAantalHotelCamping Auto
1Wien en Margreet2XMazda 929 station
2Marcel Smeding2X
3Branko Hoveling1X
4Chris en Hetty2XMazda mx-5 met tent2-3-4-5-6-7 juli
5Stefan Neuteboom4xVolvo v70 met Knaus4-5-6-7 juli
6