Toertocht Abarth+ toertocht

10 september: Bezoek Abarth Works museum + Toertocht

Voor veel oldtimerliefhebbers is het een nog onontdekte schat: het Abarth Works Museum aan de Industriestraat 1 in Lier (België). Er zijn maar weinig collecties met zo’n grote diversiteit aan Abarth-historie. En hoewel Abarth en Mazda weinig gemeen hebben is het Abarth Works Museum de moeite waard voor elke oldtimerliefhebber. De Hadi-Mazda Club gaat er zaterdag 10 september heen en opgeven is vanaf nu mogelijk!

Eigenlijk weet je niet waar je kijken moet. Een Simca Abarth 1150 Corsa, een Abarth Simca 1300 tot zelfs een Cuneo 1000 Sport Spider. Stuk voor stuk zijn het pareltjes. Ook merken gerelateerd aan Fiat – zoals Seat, Autobianchi, Polski Fiat, Zastava, FSO en Yugo – zijn in Lier te vinden. In het Abarth Works Museum vind je diverse speciale auto’s, zoals een Fiat Abarth 124, een Fiat Ritmo Abarth of Lancia Delta 4WD. Maar ook een Fiat 600 Multipla uit 1964 en Fiat Abarth Record Monza GT. Feitelijk staat er alles waarmee het merk Abarth een connectie heeft. Per jaar trekt het Abarth Works Museum in Lier een paar duizend bezoekers. Dat staat niet in de verhouding met de vele duizenden bezoekers die gerenommeerde automusea krijgen. Op dit moment is de presentatie ook niet echt museum waardig. Het museum is gevestigd in een voormalig pand van Powerplus. De collectie bestaat uit meer dan 250 auto’s die in drie grote bedrijfshallen zijn ondergebracht. Er zijn plannen om in 2023 een nieuw museum te openen met een moderne presentatie en multifunctionele ruimtes. Dan zullen de auto’s nog beter tot hun recht komen. Maar vaak heeft zo’n hal vol met bijzondere auto’s ook een eigen charme. Zeker als je ook nog gewoon een praatje kan maken met Guy Moerenhout, eigenaar van de collectie.

Hoe ziet de dag er verder nog uit? Tussen 10.00 en 10.30 uur verzamelen we aan de Industriestraat 1 in Lier. Om 10.30 uur staat een bezoekje gepland. We trekken er 1,5 uur voor uit. Om 12.00 uur vertrekken we voor een korte toertocht van ongeveer 60 kilometer van Lier naar Poppel. Poppel ligt net onder Tilburg, dus mooi centraal gelegen om van daaruit weer huiswaarts te gaan.

De kosten voor het evenement bedragen 10 euro per persoon. Voor dit bedrag krijg je entree en een toertocht. Wil je alleen deelnemen aan de toertocht, dan is deelname gratis. Opgeven kan vanaf nu via de website!


  AantalNaamAuto Aantal personenMet musuem
  1Stefan en EmilyMazda 12002
  2Patrick en EstherMazda22
  3Kees HoebekeMazda2 2
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  11